Elcykel-batterier

Batteriet är en väsentlig del av din elcykel och måste självklart fungera. På Batterionline sälje... Läs mer

Batteriet är en väsentlig del av din elcykel och måste självklart fungera. På Batterionline säljer vi ett stort antal av marknadens bästa elcykelbatterier. Batteriet ska vara funktionellt och även kunna fungera i det svenska vädret, där vinterkylan påverkar alla batterier.
Det är viktigt att du väljer rätt spänning för ditt batteri i förhållande till vilken motor som driver din cykel. Det finns olika storlekar på motorer, därför säljer vi även batterier med olika spänningar: Vi säljer batterier med följande spänningar (V): 25,2V 26V 36V

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.
Mest populära i denna kategori

När du väljer ditt batteri, välj en kapacitet som passar dina behov. Majoriteten av batterierna har en kapacitet på mellan 40 och 80 km. När det gäller att upprätthålla batteriprestanda och livslängd bör du följa 80-20-regeln. Det föreskriver att du bara ska ladda batteriet till 80 % om du använder det regelbundet och inte ladda ur det till mindre än 20 %. Det är optimal användning av batteriet och det förlänger batteriets livslängd genom att inte slitas ut i extrema situationer, som är när batteriet nästan är urladdat och nästan laddat. De olika kapaciteterna (Ah) vi förhandlar om är följande:

20,8 Ah
14,5 Ah
11,5 Ah
17 Ah
10,4 Ah
13,6 Ah
18 Ah
21 Ah
25 Ah
13 Ah

Energin i ditt elcykelbatteri

För att hitta den teoretiska kraften din cykel kan ge måste du multiplicera spänningen på ditt elcykelbatteri med ampere. Det är V*Ah = Wh. Har du ett batteri på 26V och 17Ah ger det en teoretisk effekt Wh på 442 Wh. För att ta reda på hur länge du kan köra på en laddning, dividera med motorn på din cykels kraft. Det kan till exempel vara 250. Då är det 442/250 = 1,76 timmar. Det betyder att du kan cykla med ditt elcykelbatteri i cirka 1 timme och 45 minuter innan det tar slut på ström.

Det finns en rad faktorer som drar i riktning mot kortare och längre användning
Den kommer att kunna gå längre om du använder motorn med lägre effekt, kör nedför eller trampar mer själv. Eller om man stänger av motorn förstås.

Den kommer att gå en kortare tid om du trampar mindre själv, kör uppför och generellt kör i kuperad terräng. Dessutom är vädret viktigt. Batterier har en optimal användningstemperatur på 25 grader. Dessutom sjunker kapaciteten med cirka 1-2 % för varje grad temperaturen sjunker.

Underhåll ditt elcykelbatteri

Det är en bra idé att ta hand om ditt elcykelbatteri och genom att följa några enkla tips kan du förlänga dess livslängd avsevärt.

Du bör ladda batteriet i rumstemperatur. Om det inte kan göras och du laddar det i garaget, utedass eller friggebod bör det vara över 10-15 grader
Om du inte ska använda batteriet på en längre tid bör du ladda det till 50 % och förvara det i rumstemperatur.

I fortsättningen av ovanstående bör du aldrig köra batterier helt urladdade om det är under 5 grader ute, eftersom dessa låga temperaturer minskar batteriets kapacitet.

Batterionline.se: © 2003-2024