G4

G4 LED-lampor är helt klart det bästa valet för dig som kräver rätt ljus i liten storlek. De klas... Läs mer

G4 LED-lampor är helt klart det bästa valet för dig som kräver rätt ljus i liten storlek. De klassiska LED-lamporna G4 används oftast till lampor som är riktade, men även till glödlampor som kan lysa hela vägen runt.

G4 LED-lampor fick sitt namn på grund av sin lilla storlek. Det är bara 4 mm mellan mitt och mitt på benen. Dessa ljuskällor används ofta i kök, för inbyggda spots och ibland även för vanliga skrivbordslampor.

LED-lampor G4 har betydligt längre livslängd och lägre förbrukning än motsvarande glödlampor och hos Batterionline kan du alltid hitta ett urval av billiga ljuskällor.

Visa som Listvy Rutnät

10 artiklar

per sida
Visa som Listvy Rutnät

10 artiklar

per sida

Det här är vad du behöver veta om dina G4 LED-lampor

G4 LED-lampor är ofta lågspänningslampor och de mest omtalade är de små LED G4-lamporna 12V som ofta används till köksspots och inbyggda spots.

Förutom att välja den smartaste och mest miljövänliga lösningen för en ljuskälla finns det en hel del facktermer du bör känna till när du jämför de olika alternativen för LED-lampor G4.

Effekt

Watttalet indikerar mängden energi som glödlampan använder när den är tänd. När du väljer att köpa LED-lampor G4 istället för G4-lampor som glödlampor upplever vi att förbrukningen är mycket mindre än annars. I Batterionlines urval av LED-lampor G4 hittar du att förbrukningen av de enskilda LED G4-lamporna blir upp till 10 gånger mindre än en motsvarande glödlampa.

Färgåtergivning

Färgåtergivning avser i allmänhet ljuskällans förmåga att återge rummets naturliga färg. Färgåtergivningen kan bedömas på en skala från 1-100, där 100 kommer att motsvara naturligt dagsljus.

Färgtemperatur

Färgtemperaturen talar om hur "varmt" ljuset från glödlampan är. Färgtemperaturen anges i Kelvin, och ju högre siffra, desto "kallare" är ljuset som kommer från glödlampan. Som utgångspunkt bör färgtemperaturen vara min. 2700 Kelvin om du vill uppnå samma varma ljus som du skulle få från en glödlampa. Hos Batterionline erbjuder vi till exempel billiga LED-lampor G4 med 2800 Kelvin som ger ett varmt och vitt ljus.

Lumen

Lumen är ett av de viktigaste facktermerna du bör känna till i samband med ditt val av LED G4-lampor. Lumen är ett uttryck för hur mycket ljusstyrka ljuskällan har. När vi pratar om glödlampor så mäts denna ljusstyrka i Watt, men egentligen är Watt bara ett uttryck för effekten och hur mycket energi som går åt. Om du är osäker på hur många Lumen dina nya G4 LED-lampor ska ha kan du hitta en guide på Batterionline som kan hjälpa dig att jämföra Watt med Lumens.

LED G4-lampor har även en av de minsta sockeltyperna, då det enligt glödlampans namn endast är 4 mm mellan centrum till mitt på benen.

Batterionline.se: © 2003-2024