YUASA

För ett Yuasa batteri som kommer att finnas där för en i alla lägen bör man ta ett titt på vårt s... Läs mer

För ett Yuasa batteri som kommer att finnas där för en i alla lägen bör man ta ett titt på vårt sortiment av blybatterier. Den här sortens batterier kallas även för blyackumulatorer och används i exempelvis bilar och liknande fordon. Deras batteriproduktion började år 1979, och sedan dess har de erbjudit batterier av mycket hög kvalitet. I vår webbutik kan man välja mellan Yuasa batterier av antingen 6 volt eller 12 volt. Ta en titt på vårt breda utbud av Yuasa batterier, och varför inte även kika på en terminaladapter för att göra jobbet enklare.

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 280

Sida
per sida
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 280

Sida
per sida

Vilka är Yuasa?

Yuasa är ett företag från japan som lägger fokus på batterier till både bilar och motorcyklar. Det grundades år 2004 och har därför långt mer än ett årtionde på nacken. Yuasa har dock egentligen funnits så tidigt som 1666, men då lades fokusen på någonting helt annat. Under dessa tidigare år var det kolhandel som gällde, och det var först år 1909 som Shichizaemon Yuasa tog beslutet att modernisera denne gamla familjeverksamhet. Företaget bytte då namn till Yuasa Iron Works och satte sex år senare igång med att ta fram förvaringsbatterier. Inte långt därefter grundandes Yuasa Storage Battery.

Sedan dess har de enbart fortsatt att utvecklas och producera förträffliga innovativa produkter. Bland deras sortiment finner man nuförtiden högkvalitativa blybatterier till bilar och motorcyklar. Om man är på jakt efter ett MC batteri från Yuasa, ett Yuasa bilbatteri eller andra Yuasa batterier är det lätt som en plätt att finna dessa i vår webbutik.

Att förvara sina blybatterier

Hur duktig man än är på att ta hand om sitt batteri kommer det någon gång att behöva bytas ut. Det finns trots detta ett par saker som man kan göra för att se till så att batteriet mår bättre och får en längre varaktighet. När man talar om att just förvara sina blybatterier ska man exempelvis se till så att man alltid förvarar dem på en plats som är välventilerad, torr och inte för varm. Om blybatterierna blir alltför varma kommer detta att leda till att de slits ut och tappar sin laddning fortare. Därtill bör man se till så att ens blybatteri sitter upp. Om det ligger ner kan det börja läcka, vilket givetvis inte är att föredra. Ha inte heller flera batterier stående ovanpå varandra, då detta kan skada batterierna på flera sätt och vis.

Att ta hand om sitt blybatteri

Förutom förvaring finns det ett flertal andra tillvägagångssätt för att få det mesta utav ens Yuasa batteri. Efter dess att batteriet har tillverkats ska det exempelvis helst installeras inom 15 månader för att se till så att laddningen inte har förvärrats. Det är även av yttersta vikt att göra en spänningskontroll innan man faktiskt använder sig av batteriet. Glöm inte att det ibland behövs en mängd underhåll, och i blybatteriets fall handlar detta om att fylla på vatten på grund av att det avdunstar. Vattnet får dock inte komma från en vanlig kran, då det här vattnet innehåller klor och liknande ämnen som inte är bra för batteriet. Istället bör man köpa batterivatten som är specifikt utformat för att fungera väl som påfyllnad till blybatterier.

Med dessa olika punkter i åtanke är det dags att inhandla sitt nya batteri. Titta gärna igenom vårt breda utbud av olika Yuasa batterier till både bilen och motorcykeln. Välj mellan batterier som är antingen 6 volt eller 12 volt, och för att se till så att man hittar det rätta batteriet är det enkelt att trycka på ”passar till” knappen under varje batteri.

Batterionline.se: © 2003-2024