El-timer

Om du vill spara på elen är ett av de enklaste sätten att göra det med en elektrisk timer. Med en... Läs mer

Om du vill spara på elen är ett av de enklaste sätten att göra det med en elektrisk timer. Med en elektrisk timer kan du automatiskt ställa in dina eluttag så att de stängs av vid en viss tid på dagen eller natten. Läs mycket mer om de många fördelarna med att investera i en el-timer.

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 11

Sida
per sida
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 11

Sida
per sida

Hur en elektrisk timer fungerar
En elektrisk timer är en enhet som kan hjälpa dig att spara pengar genom att bara låta elektricitet flöda in i dina elektroniska enheter när du behöver den. Du kan ställa in strömtimern för att slå på strömmen vid en specifik tidpunkt inom varje minut, varje kvartal eller veckovis, beroende på vilken modell du väljer att köpa.

Mekaniskt finns det ett relä inuti en strömtimer som aktiveras eller avaktiveras beroende på vilken tid du vill att strömmen ska vara tillgänglig för dina apparater. Själva den elektriska timern använder väldigt lite eller praktiskt taget ingen el.

Hur man ställer in en elektrisk timer
För att använda en elektrisk timer måste man först välja en lämplig modell som passar ens behov och elektriska apparater. Det finns både klockor med en enda kontakt som kan slå på och av en enhet åt gången, och klockor med flera pluggar som kan slå på och stänga av flera enheter samtidigt.

När du har valt en elektrisk timer måste du ställa in den med tiderna när du vill sätta på och stänga av vitvarorna. Detta kan göras antingen manuellt genom att ställa klockan på önskade tider, eller automatiskt genom att ställa klockan för att sätta på och stänga av apparaterna vid specifika tider under dagen, t.ex. när du går och lägger dig eller lämnar huset.

När på/av-timern är inställd ansluter du helt enkelt de elektriska apparaterna som ska slås på och av till timerns kontakter. Klockan kommer då automatiskt att stänga av apparaterna vid de angivna tidpunkterna och slå på dem igen när det behövs.

Vad mer kan du göra för att spara el?
Att investera i en 24-timmars klocka eller elektrisk timer är bara en sak du kan tänka på om du vill dra ner på elförbrukningen. Att spara på el kan i många fall kosta mycket pengar, speciellt om du vill investera i nya vitvaror eller en ny och mer energivänlig tv.

Dessa åtgärder är dock långt ifrån det enda du kan göra. Det finns även mer budgetvänliga spartips som kan hjälpa dig här och nu. En sak du kan tänka på är att använda kablar för att ansluta elektroniska enheter istället för att ansluta dem direkt till WIFI.

Anledningen till att detta kan fungera är att enheter som slås på via WIFI behöver använda mer energi, eftersom de alltid måste vara redo att aktiveras. På Batteri Online har vi ett stort utbud av kablar i alla storlekar som du hittar på denna sida.

Förutom att använda kablar istället för ditt trådlösa nätverk kan du även överväga att investera i ett grenuttag eller ett intelligent uttag. Med ett intelligent uttag kan du enkelt och snabbt stänga av strömmen till flera olika enheter samtidigt. I praktiken gör det det lättare att spara el.

Batterionline.se: © 2003-2022