Halogenlampor

I denna kategori hittar du en översikt över de olika billiga halogenlampor, socklar och rör som v... Läs mer

I denna kategori hittar du en översikt över de olika billiga halogenlampor, socklar och rör som vi har i vårt sortiment. Du hittar bl.a. halogenlampor med sockel G9, GY 6.35, MR16, B22, E14, E27, G4, R7S, MR11 / GU 4 och GU10. En halogenlampa används vanligtvis i en öppen armatur och kan dimmas med fördelar.

Vill du byta ut din halogen till energisnåla LED-lampor kan du se vårt utbud här

Visa som Listvy Rutnät

7 artiklar

per sida
Visa som Listvy Rutnät

7 artiklar

per sida

Hur halogenlampor fungerar

Trots att halogenlampor är äldre och mindre energivänliga än t.ex. LED-lampor, de föredras fortfarande av många. Halogenlamporna har därför en relativt kort livslängd, precis som glödlampan, och kommer oftast i energiklasserna C-D. En av nackdelarna med halogenlampor är att de blir väldigt varma och därför bör du av säkerhetsskäl alltid placera dem på avstånd från områden som inte tål värme.

Med det sagt finns det fortfarande mycket positiva saker med en halogenlampa, och en av fördelarna är att den har ett väldigt tydligt och välfärgat ljus, som kan lysa upp ett rum väldigt bra. Därför används halogenlampan också typiskt sett i badrummet, där det är viktigt att se detaljerna när du tittar dig själv i spegeln.

En halogenlampa kan köpas både som vanlig glödlampa, stift, spot och tub. Det finns i första hand två typer av glödlampor, den ena är riktat ljus i form av fläckar och den andra är riktat ljus som lyser bredare in i rummet.

Stort utbud av halogenlampor

Saknar du en halogenlampa har du lyckligtvis kommit rätt då vi på Batterionline har samlat ett särskilt attraktivt urval av halogenlampor i alla dess former. Vilken form eller sockel du behöver beror på vilken lampa du har, men i vårt sortiment hittar du G9, GY 6.35, MR16, B22, E14, E27, G4, R7S, MR11 och GU10. Så oavsett vilka behov du har så har vi säkert precis den halogenlampa du letar efter. Det spelar ingen roll vilken glödlampa du köper, då det kan vara stor skillnad på kvaliteten och därmed även glödlampans livslängd. På Batteribyen lägger vi stor vikt vid kvalitet, därför säljer vi också bara halogenlampor som har lång livslängd, så att vi ger dig den bästa upplevelsen, men samtidigt också värnar om miljön så mycket som möjligt.

Som utgångspunkt är halogenlampor dyrare än LED-lampor på grund av energiförbrukningen, men uppvägs av styrkorna i att kunna skapa ett starkt ljus som kan återge färger och detaljer. Som tur är hittar du ett brett utbud av halogenlampor i vårt utbud där både kvalitet och lågt pris står i fokus. Du kan därför hitta billiga halogenlampor utan att nödvändigtvis behöva kompromissa med kvaliteten.

Batterionline.se: © 2003-2022