Köpvillkor

Inledning

Följande villkor gäller för privatpersoner över 18 år och företag vid alla leveranser och beställningar på Batterionline.se, såvida inte annat skriftligt avtal finns.
Batterionline.se ägs av Lakuda ApS, momsnummer DK25628829, Spettrupvej 1A-B, DK-8722 Hedensted, Danmark med filial i Sverige: LKD Sverige Filial organisationsnr: 516411-4901.

Kontaktuppgifter Batterionline.se

Postadress:
Genvägen 1
231 62 Trelleborg
Telefonnummer: 0271-80 98 88
E-postadress: info@batterionline.se

1. Allmänt & erbjudanden

De angivna priserna är i SEK inkl. 25 % moms ooch miljöavgift. Erbjudanden och kampanjer som marknadsförs på webbplatsen gäller så långt lagret räcker om inga andra villkor redovisas i anslutning till erbjudandet. LAKUDA ApS förbehåller sig rätten att ändra uppgifter i prislistor, erbjudanden och katalogmaterial utan föregående meddelande. Alla angivna mått och tekniska specifikationer är av vägledande karaktär. Med förbehåll för tryck- och stavfel. Erbjudanden är endast bindande för LAKUDA ApS om vi fortfarande kan ta emot varorna till de priser, växelkurser, leveranstider och andra villkor som det ursprungliga erbjudandet baserades på vid mottagandet av en beställning.

2. Beställningar

En beställning görs enkelt och säkert på Batterionline.se och du bekräftar din beställning när du genomfört sista steget i kassan, alltså när du klickat på ”Godkänn betalning”. Härmed blir du också ansvarig för att betala din beställning.
Du mottar ett e-mail med din orderbekräftelse strax efter genomförd beställning med viktig information som ska sparas.

Ändra i beställningen
Du kan ändra i din beställning genom att kontakta kundservice på telefon 0271-80 98 88. Observera att ändringar endast kan genomföras innan din beställning har behandlats.
Makulera beställning
Du kan makulera din beställning kontakta kundservice på telefon 0271-80 98 88. Du kan ändra i din beställning genom att kontakta kundservice på telefon. Observera din beställning endast kan makuleras innan din beställning har behandlats.

3. Frakt och leverans

Din beställning levereras med Postnord till närmsta utlämningsställe eller hem till din adress med UPS. Beställningar gjorda under helger och helgdagar skickas som regel nästkommande vardag. Vår normala leveranstid är 1-5 vardagar. På varor som inte finns på lager är leveranstiden längre. Det framgår på produktsidan.

Frakten ligger normalt på 65 SEK.* Du kan välja mellan de tillgängliga transportörerna i kassan, där priserna för de olika alternativen kommer att visas. Priset beror på vilken typ av artikel du köper och adressen den ska levereras till.

* Undantag råder för farligt gods och på varor som är för tunga att hantera manuellt och som ej kan skickas med UPS – dessa försändelser skickas istället med Dachser och frakten beror på beställningens vikt.

Beställningar skickas från LAKUDA ApS lager i Hedensted, Danmark. 

Om leveransen inte överensstämmer med informationen som står på din orderbekräftelse ber vi dig kontakta kundservice på info@batterionline.se så undersöks ärendet så snabbt som möjligt, och om det har hänt ett fel så skickar vi rätt produkt eller återbetalar beloppet, beroende på vad som avtalas och är möjligt. Eventuell returfrakt och frakten för en ny vara betalas inte av kunden i detta sammanhang.

Om det uppstår en leveransförsening som har väsentlig betydelse för dig som kund har du rätt att häva avtalet utan kostnad. Om det uppstår en försening utom LAKUDA ApS kontroll kan inte företaget anses som ansvariga för det och heller inte bli skyldiga till skadestånd eller kompensation, om det inte speciellt avtalats mellan parterna eller som en bestämmelse från tvingande lag. Vi ska leverera beställningen utan onödiga förseningar dock senast efter 30 dagar efter beställningen är gjord.
LAKUDA ApS ansvarar för din beställning tills du fysiskt ha mottagit den. Om du mottar din beställning med tydliga skador på emballage och/eller produkter ber vi dig att så snabbt som möjligt utan onödig försening kontakta kundservice på info@batterionline.se eller per telefon 0271-80 98 88.
Du kan inte utnyttja din ångerrätt genom att neka mottagande/ej hämta ut ditt paket. Ej uthämtade paket kommer debiteras med en kostnad på 100 SEK som dras av från återbetalningen.

4. Betalning

Hos Batterionline.se kan du betala med betal- och kreditkort utställda i Sverige. Kortbetalningar görs krypterat genom vår betalningspartner Altapay som är auktoriserade med PCI DSS-certifiering. Du debiteras när din beställning skickas från vårt lager.
Vi tar emot följande kort:

  • VISA 

  • VISA Electron
  • MasterCard

Klarna Fakturabetalning
Du kan även betala med Klarna fakturabetalning på Batterionline.se, och då får du hem dina varor innan du betalar och behöver aldrig ge ut din kortinformation.
Vid betalning med faktura är betalningstiden 14 dagar från den dag då varorna skickas från oss. För att kunna betala med faktura kräver vår betalningspartner ditt personnummer för att göra en kreditbedömning samt att din beställning skickas till din folkbokföringsadress.
Här kan du läsa Klarnas villkor till fakturabetalningar.
Det tillkommer ingen fakturaavgift om du väljer att betala med Klarna Faktura. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift och en dröjsmålsränta efter Klarnas regler och standardavgifter. Om betalning efter detta fortfarande inte sker överlämnas ärendet för inkassohantering och extra kostnader kan tillkomma.

5. Ångerrätt

Du har som privatkund 30 dagars ångerrätt från den dag då du mottar dina varor. Ångerrätten ger dig rätt till att undersöka varorna på ett sätt som inte skadar produkten och gör den olämplig för vidare försäljning. Du får undersöka varan i samma utsträckning som anses rimligt att göra i en fysisk butik.
Notera att ångerrätten bortfaller vid specialbeställda produkter, såsom specialtillverkade batteripack.
Om du önskar att använda dig av din ångerrätt ska du meddela oss inom 30 dagar efter att du mottagit din beställning. Du kan välja att använda Konsumentverkets standardblankett vid ångrat köp som du hittar längst ned i dessa köpvillkor eller att meddela oss via e-mail. Efter du har meddelat oss att du vill ångra köpet, ska du inom 14 dagar skicka produkten i retur.
Du kan inte utnyttja din ångerrätt genom att neka mottagande/ej hämta ut ditt paket. Ej uthämtade paket kommer debiteras med en kostnad på 100 SEK som dras av från återbetalningen.

6. Returer

Du står som kund själv för att betala returfrakten på samma sätt som du ansvarar för att produkten kommer fram till Batterionline.se i bra skick. Du måste därför emballera produkten på ett sätt som säkerställer att produkten inte skadas i transporten. Vi rekommenderar att du skickar varan i sitt originalemballage.
Fraktrisken (t.ex. borttappat paket) pålägges kunden och vi rekommenderar därför att du skickar din retur med ett spårbart fraktalternativ.
Vi kommer att återbetala det belopp du betalt för varorna utan onödig försening efter att vi har mottagit och behandlat din retur, dock senast efter 14 dagar från det att du har meddelat att du vill göra ångerrätten gällande, förutsatt att vi har mottagit produkten eller bevis att produkten har skickats till oss. Återbetalning sker alltid till samma betalningssätt som användes vid beställning.
Föremål som levereras och tillverkas efter specialbeställning kan inte returneras.
Om varorna du returnerar är i försämrat skick som gör de osäljbara kan LAKUDA ApS göra avdrag eller vägra att återbetala, beroende på skadans omfång, som avgörs i varje fall.

Varorna returneras till:
Batterionline.se
Genvägen 1
231 62 Trelleborg

7. Reklamation & produktansvar

Skador på personer eller utrustning som orsakas av våra produkter kommer att omfattas av LAKUDA ApS och våra leverantörers produktansvarsförsäkring.
Som privatkund har du rätt att reklamera en felaktig produkt i 3 år från det datum du mottagit din vara. Reklamationsrätten gäller ursprungsfel, transportskador och för produkter som avviker från vad som har avtalats mellan kunden och LAKUDA ApS eller som på annat sätt uppvisar fel.
Om du reklamerar en felaktig produkt efter 6 månader från det at du mottog varan, är det ditt ansvar att påvisa att felet var ursprungligt. Vid godkänt reklamation reparerar vi varan till originalskick eller byter ut den mot en ny vara. I vissa fall har du även rätt att häva avtalet och bli återbetald för den summa du betalat för varan.
Du ska alltid reklamera produkten så snabbt som möjligt och utan onödig försening efter att felet har upptäckts. 2 månader efter felet upptäcks anses alltid som skälig tid för anmälan. Önskar du att reklamera en produkt ber vi dig kontakta vår kundservice innan du skickar din produkt i retur till oss. Av kundservice kommer du få vidare instruktioner för hur processen för reklamation ska gå vidare. Du ska som kund naturligtvis inte betala eventuell returfrakt eller frakten för en ny ersättande produkt när det gäller en reklamation som godkänts av LAKUDA ApS.

Kontaktuppgifter vid reklamationsärenden:
Telefonnummer: 0271-80 98 88
E-postadress: info@batterionline.se
Returadress vid reklamationer:
Batterionline.se
Genvägen 1
231 62 Trelleborg

8. Tvister

Tvist mellan LAKUDA ApS och kunder prövas vid den domstol som följer av tvingande lagstiftning. I det fall ett ärende prövas av Allmänna reklamationsnämnden kommer LAKUDA ApS att följa nämndens beslut. Om du vill upprätta ett ärende kan du kontakta ARN på: Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm eller www.arn.se. Du kan också upprätta ett ärende via EU-kommissionens onlineportal för tvistlösning: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

9. Förbehåll & särskilda villkor

Företaget tar i förbehåll för att kunna häva avtalet utan att kunna krävas på kompensation, om kunden har handlat i ond tro, på grund av felaktigheter i www.batterionline.se som kunden känt till eller borde ha insett var felaktigt. Detta inkluderar felaktiga uppgifter om pris eller kvantitet.

Om det uppgår skillnader i uppgifter mellan www.batterionline.se och andra publikationer har de uppgifter som uppges här på www.batterionline.se företräde.

LAKUDA ApS har rätt att inte uppfylla sina skyldigheter i detta avtal i händelse av omständigheter som är utanför LAKUDA ApS kontroll eller som vi inte kunnat förutse eller övervinna. Detta gäller bl.a. myndigheters åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, arbetsmarknadskonflikt, krig eller krigsfara, blockad, brand, explosion, översvämning, naturkatastrof eller olyckshändelse av större omfattning.

Samtliga material som publiceras på www.batterionline.se, detta inkluderar logotyper, programvara, varumärken, text och bild är skyddat enligt immaterialrätten. Det innebär att inget material får kopieras, användas eller överföras till tredje part utan tillåtelse från innehavaren av rättigheterna. Eventuella överträdelser beivras. Vi kan inte garantera att färgåtergivningen överensstämmer med produkters fysiska färger, då färgåtergivningen beror på olika skärmars inställningar.

Ångerblankett

Denna blankett kan användas när konsumenten vill ångra ett avtal, enligt reglerna i lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59). Konsumenten har även möjlighet att ångra sig på annat sätt än med blanketten men rekommenderas alltid att spara underlag som visar att han eller hon har ångrat sig.

Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer/tjenesteydelser:

Information om näringsidkare

Namn: Batterionline.se

Adress: Genvägen 1, 231 62 Trelleborg

E-post info@batterionline.se

 

Information om konsument

Namn _____________________________________________________________________________________

 

Namn 2 (om ni är fler som gjort köpet) ____________________________________________________________

 

Adress _____________________________________________________________________________________

 

___________________________________________________________________________________________

 

Telefonnummer (*) ____________________________________________________________________________

 

E-post (*) ___________________________________________________________________________________

 

Jag/Vi (*) meddelar härmed att jag/vi (*) frånträder mitt/vårt (*) köpeavtal avseende följande varor(*) / tjänster(*)

 

Beställdes (datum) (*) _____________________________________

 

Mottogs (datum) (*) _______________________________________

 

Ort: ___________________________________________________ 

 

Datum: ________________________________________________

 

Underskrift (gäller endast pappersblankett) _____________________________________

 

 

Underskrift 2 (om ni är fler som gjort köpet) _____________________________________

 

(*) Stryk det som inte gäller.

Batterionline.se: © 2003-2022