Ljusrör

Köp billiga lysrör på Batterionline. Här kan du hitta kompaktlysrör och LED-lysrör från märken so... Läs mer

Köp billiga lysrör på Batterionline. Här kan du hitta kompaktlysrör och LED-lysrör från märken som Energizer, Civilight och Osram. Våra energisparlampor kan användas till ett stort antal olika lampor och armaturer av olika typer och på denna sida kan du hitta billiga lysrör med en energiförbrukning på upp till 55 watt. Få bättre belysning i hemmet med ett LED-lysrör som har längre livslängd, upp till 20 gånger längre än en glödlampa. Samtidigt erbjuder vi kompakta lysrör med låg strömförbrukning (energiklass B), som kan hjälpa till att ge värme i hemmet med gott samvete.

Visa som Listvy Rutnät

5 artiklar

per sida
Visa som Listvy Rutnät

5 artiklar

per sida

Vad ska jag tänka på innan jag väljer mitt lysrör?

Vi känner alla till känslan. Det finns så många saker som vi behöver veta mycket om och kanske är valet av ljuskälla kanske inte precis din kärnkompetens. Du har säkert hört talas om watt, volt, livslängd och färgtemperatur. Kanske har du till och med hört talas om färgåtergivning, färgspridning och dimensioner? Men vilka av dessa termer är viktiga att känna till innan du väljer din ljuskälla?

Först och främst måste du fundera på om du vill använda en vanlig halogenlampa eller en LED energisparlampa.

Varför ska jag välja ett LED-lysrör framför halogener?

För det första är ett LED-lysrör helt enkelt otroligt energieffektivt. Faktum är att LED-lysrör är upp till 5-6 gånger effektivare än vanliga glödlampor. De har ett högt ljusflöde och passar därför bra på platser där färgåtergivning är viktigt och där mycket ljus kan behövas. Genom att byta till LED-lysrör kan du spara mycket pengar på elräkningen när livslängd och elförbrukning beaktas. Du sparar faktiskt upp till 7 köp av glödlampor varje gång du köper en LED-lampa istället för en halogenlampa, då livslängden är så mycket längre med LED-lampan.

Vad betyder lumen för mitt val av LED-lysrör?

Tidigare använde man watt för att bedöma effekten på ljuset, eftersom det indikerar glödlampans energiförbrukning. Ju fler watt glödlampan har, desto ljusare blir rummet. Man trodde alltid att det var så det hela hängde ihop, men så är det inte idag.
När de nya energisparlamporna kom sa vi alltså "farväl" till watt och "hej" till lumen.

Så vad menas med lumen?

Lumen betyder faktiskt exakt den mängd ljus som skickas ut i rummet, köket eller badrummet. Med andra ord, om du vill få mycket ljus från din glödlampa, titta inte på mängden watt, utan snarare mängden lumen.

För att göra det lättare för dig att hitta rätt lysrör har vi angett strömförbrukningen i både watt och lumen. På så sätt kan du enkelt ta reda på hur många lumen din sockel rymmer om du ska byta från glödlampor till LED-lysrör.

Du ska dock vara medveten om att även om våra lysrör har en mycket lång livslängd så kommer ljusflödet alltid att minska något med tiden och det kommer därför vara en fördel för dig att alltid välja ett lysrör med något högre lumenvärde än den du vill uppnå.

Batterionline.se: © 2003-2024