Kvalitet genom flera generationer 

Coast produkter skapas inte av en önskan att vara smart eller modern. De skapas utifrån önskemål från de personer som ska använda produkterna. Företagets grundare upptäckte (1919) att fiskare och hamnarbetare, på den norra delen av USA:s västkust, behövde en bättre och starkare kniv att rensa fisken med efter fångst. Den kniven gick han hem och utvecklade – och sedan var grunden till Coast lagd. 

Det är fortfarande företagets mantra att skapa efter behov för att göra människors liv enklare och tryggare – och samtidigt skapa det bästa – kanske till och med något som bara är en tand bättre. 

På Coast är det viktigt att använda de bästa materialen för att skapa pålitlig utrustning för alla situationer. Det är därför Coasts produkter är populära i branscher där kvaliteten på deras hjälpmedel kan vara avgörande för om det går bra eller dåligt. Det kan vara räddningspersonal (som går in där andra går ut), det kan vara ett jobb till sjöss, där all utrustning ska kunna fungera under extrema förhållanden med vatten, salt, kyla och storm – eller så kan det vara en idrottsman som låter inte 1/100 av en sekund slösas bort pga brist på utrustning. 

Idag tillverkar Coast inte bara knivar utan även lampor enligt samma välkända kvalitetsprincip. Därför är Coast en av de första och även ledande inom LED och optisk teknik när det kommer till belysning. Flera av de patenterade egenskaperna som finns i Coast-ljusen är helt unika och förvandlar ett vanligt ljus till en ren arbetshäst. 

Det finns en anledning till att Coasts slogan är "Trusted tough" - " Pålitlig stark". 

De flesta av lamporna har brett ljus och spot. Sedan delas lamporna in i tre grupper med olika fokus: 

Ren strålfokuseringsoptik

Förbättrat synfält

Fokuseringsoptik med lång räckvidd

Förbättrat avstånd

Universell fokusoptik

Kompakt storlek

Inspektionsstråleoptik

Tydlig, konsekvent, definierad

Arbets Ljus

Dagsljus

lla Coast-lampor är gjorda för ett specifikt syfte – inte bara för att göra en lampa. Därför finns det många olika att välja mellan, och de har alla olika specifikationer som gör dem bäst för just det de är designade för. Du har nu en unik möjlighet att välja lampan som kan göra allt du behöver för just din funktion. 

Dyk in i en värld av mycket specialiserade och högkvalitativa verktyg och hitta det som passar dig.

Ta ljus in i vilken miljö som helst och lita på optisk LED-teknik i världsklass

Håll händerna fria medan du gör jobbet. Se utvalda COAST-strålkastare här